[ Kapatmak icin TIKLAYIN!. ]


ROBOT SÜPÜRGE TEKNİK SERVİS
* Roborock * Xiaomi * Viomi * Dreame * Sunny
Marka Robot süpürgelerin; 
(Fan Arızası, Teker Arızası, Ana Fırça Arızası, Yan Fırça Arızası, LDS Arızası, LDS Motor Arızası, Batarya Arızası, Batarya Değişimi, Sensör Arızaları, Mop Arızası)

Teknik Servisimizde bakım&onarımları orjinal yedek parçaları ile yapılmaktadır.

Ayrıca Yan fırça, Ana Fırça, Mop bezi aksesuarları marka modele göre bulunmaktadır.

ArmanTeknoloji
Tel : 02367142407

logo
Sıkça Sorulan Sorular

Serial ATA Teknolojisi Nedir ?

Serial ATA disk teknolojisi saniyede 150MB aktarım hızı sunar. ATA100 disklere göre 1.5 kat daha verimli ve performanslı çalışır. 7200rpm devir hızı, 8MB tampon bellek ve tek kabloda bir diskin kullanılması (peer to peer), diskin daha hızlı çalışmasını sağlar. İnce data ve güç kablonun kullanılması, kasa içi kablolama ve soğutmayı kolaylaştırır. Hot plug özelliği sistem çalışırken bile veri diskinizi değiştirmenizi sağlar.

 

USB Nedir ?

USB, İngilizce "Universal Serial Bus" kelimesinin kısaltmasıdır. USB'nin türkçesi "Evrensel Seri Veriyolu"dur. USB dış donanımların bilgisayar ile bağlantı kurabilmesini sağlayan seri yapılı bir bağlantı biçimidir. Son sürümü 3.0'dır. 600 Mbit/sn'lik aktarım hızı vardır.

X-BLACK / XBRITE Nedir?

Sony’nin Sony VAIO Notebooklar üzerinde 2003 yılında kullanmaya başladığı X-BLACK / XBRITE LCD teknolojisi sayesinde gerçeğine daha yakın siyahlar (griye daha az kaçma eğilimi), canlı renkler elde edilebiliyor.Notebook ekranları ekrana düşen ışığı abzorbe ederek görüntünün kullanıcısına net ve çeşitli açılardan bakıldığında da görüntü kaybı yaşatmadan sağlıklı görüntü sağlayan bir teknolojidir.

 

Wireless Nedir?

Wireless Fidelity (Kablosuz Bağlantı) kelimelerin kısaltımıyla Wi-Fi olarak ta adlandırılır. Dizüstü Bilgisayarlar, PDAlar ve yeni nesil Tv’ler diğer taşınabilir cihazlar wireless teknoloji ile intranet ve internet ağlarına bağlanabilirler. Bağlantı, kablosuz erişim noktaları ve cihazın ortak desteklediği, IEEE 802.11 protokolüne bağlı olarak 2.4 GHz veya 5 GHz radyo frekansında gerçekleştirilir. Kablosuz iletişimde radyo sinyalleri kullanıldığı için, kullanıcı ile kablosuz erişim noktası arasındaki iletişim dinlenebilir. Bunu engellemek için WEP, WPA ve WPA2 gibi şifreleme yöntemleri kullanılır.

Windows 7 Nedir ?

Windows 7 (önceden Blackcomb ve Vienna kod adlı) Microsoft Windows'un perakendeye sunulmuş en son işletim sistemidir. Microsoft tarafından kişisel bilgisayarlar, masaüstü, dizüstü, netbooklar, Tablet PC ve media center bilgisayarlarda kullanılmak için çıkan bir işletim sistemidir. 22 Ekim 2009 tarihinde piyasaya sürülmüştür.
Windows 7 ile yeni Windows Aero özellikleri, temiz bir masaüstü daha az uyarı ekranı anlamına geliyor.
Windows 7'nin sunduğu yüksek sistem güvenilirliği, daha uzun pil ömrü ve daha az uyarı ekranıyla kullanıcılar, zaman verimliliğini artıracaklar. Çok konuşulması beklenen çoklu temas teknolojisi, kullanıcının bilgisayar ekranında yapacağı birkaç parmak dokunuşuyla istediği dosyaya, bilgisayara veya cihaza hızlı biçimde ulaşmasını sağlıyor.


Windows 7'nin önemli özellikleri:


Windows XP Modu

Windows XP Mode for Windows 7 (Türkçe: Windows 7 için Windows XP Modu: XPM), Windows XP (SP2/SP3) ile uyumlu yazılımların Windows 7 üzerinde Windows XP arayüzüyle rahatlıkla çalıştırılabilmesini sağlayan bir nevi "sanallaştırma" özelliğidir. Bu özellik, Windows 7'nin içerisine gömülmüş bir Windows XP SP3 kopyası içermektedir; bu sayede de Windows XP uyumlu tüm yazılımlar, Windows 7 ile tam uyumlu bir şekilde çalıştırılabilmektedir. Örneğin; Internet Explorer 6, Windows Media Player 9 gibi eski sürüm yazılımlar, Windows 7'de kullanılabilmektedir. XPM, Windows Virtual PC özelliğini temel almaktadır. XPM sayesinde, yazılım uyumluluğu %100'e yükselmektedir. XPM, geri uyumluluk olarak da adlandırılabilir. Zaten Microsoft bu özelliği, Windows 7'nin ilk söz konusu olduğu dönemde geri uyumluluk olarak belirtmişti. Ayrıca, Windows XP ile uyumlu donanımlar da bu özelliğe dahildir. Bu özellik, Windows 7 Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerinde kullanılabilecektir. Windows XP Modu'nu kullanabilmek için en az 2 GB RAM'e ihtiyaç vardır ve Windows 7 64 bit sürümleri de en az 2 GB RAM gerektirmektedir, bu yüzden XPM'li bir Windows 7 64 bit sürümünü kullanmak için de en az 4 GB belleğinizin olması gerekmektedir.

Şeffaf Pencere

Aero Peek, masaüstünüze ve açık yazılım pencerelerine sürekli olarak hakim olmanız için tasarlanmış. Bu iş için Görev Çubuğu'nun en sağına yeni bir "Masaüstünü Göster" simgesi eklenmiş. Bunun üzerine geldiğinizde tüm açık pencereler şeffaf hale geliyor ve masaüstüne veya gadget'lara göz atmak mümkün hale geliyor. Simgeye tıkladığınızda ise tanıdığınız "Masaüstünü Göster" süreci gerçekleşiyor. Aynı şekilde gözlemlemek istediğiniz bir pencereyi odaklama özelliği de çok yardımcı oluyor. Bu iş için fare imlecini Görev Çubuğu'ndaki bir ön izleme penceresi üzerine getirin. İmleci üzerine getirdiğiniz pencere hariç diğer tüm açık pencereler yeni "Masaüstünü Göster" efektine benzer bir şekilde şeffaflaşıyor. Böylece geçiş yapmak istediğiniz pencereye odaklanmanız çok daha çabuk gerçekleşiyor.

Yeni Klavye Kısayolları

* Alt+P Pencerelerde ön izleme seçeneğini kapatır veya açar.

* Windows + G Masaüstü dosyalarını tüm pencerelerin önüne getirir.

* Windows + + (artı tuşu) Uygun konumdaysa yakınlaştırma seçeneğini açar ve yaklaştırır.

* Windows + - (eksi tuşu) Uygun konumdaysa yakınlaştırma seçeneğini açar ve uzaklaştırır.

* Windows + Yukarı ok Aktif pencereyi tam ekran boyutuna büyütür.

* Windows + Aşağı ok Aktif pencereyi simge durumuna küçültür.

* Windows + Sola ok Pencereyi küçültür ve ekranın sol tarafına dayar.

* Windows + Sağa ok Pencereyi küçültür ve ekranın sağ tarafına dayar.

* Windows + Home Aktif pencere dışındaki tüm pencereleri küçültür veya büyütür.

Yenilenen Görev Çubuğu
Taskbar : Burada kategorileştirme söz konusudur. Yani bir simge altında o yazılımın pencerelerini barındırıyor. Böylelikle birden fazla pencere açtığınızda sizi rahatsız eden bir sistem çubuğundan kurtarıyor.


Kategorinin üzerine geldiğiniz zaman, o kategori altında bulunan pencereleri görüyor ve dilediğimiz pencereye geçiş yapabiliyorsunuz. (Eğer üzerine durup geçiş yapmak istemiyorsanız, Kontrol Tuşu + Sol Tık" ile o kategoriye tıkladığınızda en son açtığınız pencere, doğrudan açılacaktır.


Aero Shake

Windows 7'deki fare hareketlerini algılama özelliğinden bahsedildiğinde, "Snaps ve Peek" hatırlanır. Fakat unutulan ufak bir detay daha var: Aero Shake. Masaüstündeki pencere yığınından kurtulup sadece bir pencereyi görmek istediğiniz zaman, bu özellik çok işinize yarayacaktır. Efekti görmek için; masaüstünde birden çok pencere açıkken, bunlardan bir tanesini tutup sallayın.

VGA(640x480) VGA/SVGA/ XGA(1024x768) Terimleri Nedir ?

VGA(640x480) (Video Graphics Array) Ekran teknolojisinde ve kameralarda 640x480 piksel çözünürlüğünü ifade eder. VGA/SVGA Girişli Notebook bilgisayar uyumlu dizayn edilmiştir. Bu girişler bir bilgisayardan sinyal kabul edebilir ve bilgisayar monitörünün görüntüleyebileceği resmi aynen göstermektedir. XGA(1024x768) Ekran teknolojisinde ve kameralarda 1024x768 çözünürlüğünü ifade eder.

Solid-State Disk (SSD) Nedir?

Geleneksel sabit disk sürücülerin yerine kullanılması amaçlanan, NAND flash tabanlı bir depolama çözümüdür. Samsung tarafından geliştirilen bu teknoloji, veri depolama alanında yepyeni bir dönem başlatmaktadır. Bu yeni nesil depolama çözümü; içerisinde hareketli manyetik disklerin bulunduğu sabit disklere oranla, daha düşük güç tüketimi, yüksek dayanıklılık, hafiflik ve performans artışı gibi özelliklere sahiptir.

Olağanüstü Okuma-Yazma ve Yükleme Performansı


Bigboy SSD’nin performansı sıradan sabit disklere göre %150 daha fazladır. Örneğin, veri okuma hızı saniyede 57MB ve veri yazma hızı saniyede 32MB değerlerindedir, bu da sabit disklerin iki katından daha fazladır. Diğer bir deyişle SSD, 1.8 inçlik bir sabit diske göre bilgisayar açılma süresini yarıya indirmektedir. Depolama cihazı olan SSD, motor, disk ve okuyucu kafa gibi hareketli parçalar yoktur. Bu sayede HDDlerdeki çalışma süresi(spin-up time), arama süresi (seek time) ve yüksek hızda veri aktarımı sırasında yaşanan gecikme süreleri gibi değerleri ortadan kaldırmaktadır. SSD kullanıldığı cihazlar için dost bir cihazdır. Hareketli parçası olmaması gürültüsüz çalışmasını sağlar ve çok düşük düzeyde olan güç tüketimi ısınmasını önler.

Taşınabilir Bilgisayarlar ile Tam Uyumlu


SSD’yi sıradan bir hard disk şeklinde tasarlanmıştır. Ara yüzü ATA5 özellikleri ile tam uyumludur ve 0-4 PIO modları ile UDMA mode 4 (Ultra DMA 66MHz) desteğine sahiptir.

Düşük Güç Gereksinimi


Hareketli parça bulundurmaz
Çalışma ve bekleme sırasında çok düşük güç harcaması
Pil kullanım süresinde %10 artış

Hız performansı

 

Açılma süresi yok
Arama süresi yok
Devir gecikmesi yok
Artırılmış veri aktarım hızı
57MB/saniye okuma, 32MB/saniye yazma hızları
İki kat hızlı açılan sistem

Güvenilirlik


Bozulabilecek hareketli parça bulundurmaz

Yüksek darbe ve titreşim dayanımı
Uç sıcaklık değerlerinde çalışabilme (-20° - 80°C aralığında)

Gelişmiş çalışma biçimi

Gürültüsüz
Isınmaz
Sıradan sabit disklerin yarısı ağırlığında

Teknik Özellikler :

Hız: 58MB/sn Okuma, 32MB/sn Yazma
Arayüz: ATA-5
Gerilim: 3,3V - 5V
Akustik (Çalışma/Boşta): 0 dB
Güç: Çalışma 0,5W, Boşta 0,1W, Bekleme 0,06W
Ağırlık: 50g

 

Li-ion pil teknolojisi nedir? Bu pilleri diğerlerinden ayıran özellikler nedir?

Lityum iyon (Li-ion), bir çeşit yeniden doldurulabilir pildir. Cep telefonundan dizüstü bilgisayara kadar elektronik ürünlerde kullanılan lityum iyon piller, ağırlıklarına ve büyüklüklerine oranla sağladıkları yüksek güç nedeniyle kabul görüyor ve yaygınlaşıyor.

Lityum iyon piller diğer kimyasallarla hazırlanan pillere oranla çok daha hafiftir. Bunun sebebi lityum iyon pillerin doldurulabilme yoğunluklarının en üst seviyede olmasıdır.

Lityum iyon piller için hafıza etkisi sorunu yoktur. Dolayısıyla bu pilleri şarj etmek için tam olarak boşalmalarını beklemek gerekmez. Ayrıca yine aynı nedenden dolayı şarjı yarıda kesmek pil için olumsuz bir etki yaratmaz. Bu pillerin kullanılmadıkları zamanlardaki enerjilerini kaybetmeleri de uzun sürer.

Bu pillerin en belirgin kusuru, kullanım ömürlerinin üretim tarihlerinden itibaren başlamasıdır. Depoda tutulup kullanılmasalar da bu pillerin ömürleri geçen süre ile azalır.

Yüzde 100 şarj seviyesindeki ve çoğunlukla 25 derece sıcaklıkta bulunan tam dolu tipik bir dizüstü bilgisayar pili, geri dönüşü olmayacak şekilde her yıl kapasitesinin yüzde 20 sini kaybeder.

Değişik depolama/saklama dereceleri değişik pil ömrü kayıplarına yol açmaktadır. 0 derecede yüzde 6, 25 derecede yüzde 20 ve 40 derecede yüzde 35 yıllık kayıpla karşılaşılabilir.

Lityum iyon pil yüzde 40 dolu olarak depolanırsa/saklanırsa pil kapasitesindeki kayıp değerleri düşer. Bu değerler yüzde 40 dolu pilde 0 derecede yüzde 2'ye, 25°C derecede yüzde 4'e, 40°C derecede ise yüzde 15'e düşer.


Eğer pil tamamen boşaltılırsa, bu durum pilin kapasitesini düşürür. Tamamen boş tutma, pilin kapasitesinde yüzde 75 ila yüzde 80'lik bir kapasite kaybına yol açar. Dizüstü bilgisayarlarda ya da cep telefonlarında kullanıldığında bu kayıpların anlamı üç-beş yıllık bir kullanımın ardından pilin kapasitesinin kullanılamayacak kadar düşecek olmasıdır.

Lityum iyon pillerde hafıza etkisi görülmese de bu piller, nikel metal hidrür ya da nikel kadmiyum piller kadar uzun ömürlü değildirler. Hatalı kullanıldıklarında tehlikeli olabilirler. Yüksek ısıya ya da doğrudan güneş ışığına maruz bırakılırlarsa tutuşma ya da patlama görülebilir. Özellikle sıcak havada otomobilde bırakılmalı risk taşır. Tutuşma ya da patlama riski, lityum iyon pilin kısa devre olması durumunda da ortaya çıkar.

 

Seri ve Parelel Port ne işe yarar ?

Seri Port (RS232) : Bilgisayara veri giriş çıkışı işine yarar.Com port diye de adlandırılır.

Parelel Port (LPT Port) : Bu port daha kısa mesafeli bilgi giriş çıkışında kullanılır. Seri porta nazaran daha hızlıdır. Nokta vuruşlu yazıcılarda sıklıkla kullanılır. Nokta vuruşlu yazıcıyla işi fatura kesme zorunluluğu olanlarda vazgeçilmez bir porttur.

Parmak İzi Okuyucu Nedir?

Parmak izi yapısı papil hatlarından oluşmaktadır. Papil hatlarının karakteristik yapısı sayesinde, parmak izlerimiz birbirinden yaklaşık 100 farklı karakteristik özellikle ayrılmaktadır. Parmak izi okuyucuların diğer sistemlerden ayıran en önemli özellikleri değiştirilemez, kopyalanamaz olmasıdır. Mobil cihazlar için hiç kuşkusuz güvenlik en önemli problem olduğundan notebook üreticileri güvenlik çözümü için parmak izi okuyucuyu kullanmaya başlamışlardır. Bu parmak izi okuyucu sayesinde laptopların üzerindeki işletim sistemlerinin açılışında ve dosyaların güvenliğinde yaygın olarak kullanılır.

 

Notebooklarda kullanılan Ethernet Nedir?

Bu port bilgisayarımızın kablo ile veri (data) alışverişini sağlar. Bu port sayesinde Rooter bir modeme (Ethernet giriş çıkışı olan) dolayısıyla da internete, başka bir bilgisayara yada bir ağ sistemine hatta bir server a bağlantı sağlayabiliriz.

Bu işlemi yaparken kullanılan kablonun özelliğine ve notebukumuzun Ethernet kartının tipine bağlı olarak data hızımız değişkenlik gösterir. Doğru kablolama ve Gigabit (10/100/1000) bir ethernete sahipsek çok daha hızlı veri alışverişinde bulunabilinir. Gigabit ethernetle saniyede 1000 Megabit veri transferi yapılır. Yani 10/100 lük bir ethernetten 10 kat daha hızlıdır. Ethernet girişi tek tip olup tüm dünyada standarttır ve RJ45 diye adlandırılır.

 

 

 

Notebooklarda Paylaşımlı ve Paylaşımsız Ekran Kartı ne demektir?

Paylaşımlı ekran kartlı notebooklarda, ekran kartı Chipsetinin rami sistemin rami tarafından desteklenir. Sistemin raminden kullanılarak çalışan notebook performans olarak zayıf, pil ömrü olarak yüksektir. Bu tip notebooklar daha çok uzun süre notebookunu şarj edemeyen, çok fazla yolculuk yapan ve performans ihtiyacı olmayan kişiler için tavsiye edilebilir. 3 Boyutlu grafik tasarımı ve oyun konusunda sınıfı geçemezler ama hiç oyun oynatamazlar yada çizim yapamazlar anlamına gelmez.


Örneğin Ati Radeon 200M ve X300, Intel serisi tüm ekran kartlı notebooklar…

Paylaşımsız ekran kartlı notebooklar ise sistemin ramini kullanmadan kendi üzerlerinde barındırdıkları ramleri kullanırlar. Ram den daha önemlisi bu ekran kartlarının chipsetleri diğerlerine nazaran çok güçlüdür. Bu da onların daha fazla enerji tüketeceği anlamına gelir. Doğal olarak pil ömürleri kısa ama performanslı notebooklar, paylaşımsız ekran kartlı notebooklardır. 3 Boyutlu grafik tasarımı yapabilen programları ve oyunları chipsetlerinin modeline göre paylaşımlı ekran kartlı notebooklara göre daha rahat çalıştırırlar.


Örneğin Ati Radeon X600, X700, X1600

N-Vidia GeForce 6600, 7600

 

Notebooklarda, çözünürlük ve ekran ebatları nelerdir ?

Notebook bilgisayarlar, LCD özelliğini barındırırlar ki bu teknolojide aktif matris teknolojisini (ince film transistörü ya da TFT olarak da bilinir) kullanarak daha parlak, geniş renk yelpazesi ve hızlı yenileme oranına sahiptirler.

XGA (Genişletilmiş Grafik Dizisi) : 1024 X 768 çözünürlük (786,000 piksels) ve 14”-15”

WSXGA (Süper Genişletilmiş Grafik Dizisi) : 1280 X 800, 1280 x 1024 ve 1680 x 1050 çözünürlük (1 milyondan fazla piksel) 12.1”-13.3”-15.4”- 20.1” Ekran

UXGA (ULTRA Genişletilmiş Grafik Dizisi) : 1600 X 1200 ve 1900 x 1200 çözünürlük (2 milyondan fazla piksel) 17”, 19” ve üstü…

Farklı markalar, kullandıkları teknolojileri farklı isimlerle adlandırırlar ki, bunlara örnek verecek olursak, True Bright Toshiba nın ekran teknolojisidir. Cristal Bright Acer firmasının yaptırdığı ekran teknolojisinin ismidir. Diamond View de Packard Bell firmasının ekran teknolojisinin adıdır. Bunların birbirlerine göre farkları daha canlı, parlak ve akıcı ekranlar olmalarıdır. İstatistikler de en beğenilen ekran ise Sony’nin X-Black teknolojisini kullanan Lcd ekranıdır. Bu ekranların en büyük dezavantajı ise çok fazla elektrik tüketmeleridir. Parlak ekrana sahip notebookların pil süreleri mat ekrana nazaran 1-1,5 saat daha kısadır.

 

 

Kızılötesi (Infrared), Bluetooth, Wireless (Wi-Fi) ve WiMax Nedir?

Kızılötesi (Infrared) : Günümüz teknolojisinde çok yaygın değildir. Data transferinin olması için iki modülün birbirini görmesi gerekmektedir ve iletişim mesafesi, wifi ve Bluetooth e gore çok kısadır. Radyo frekanslarıyla çalışmazlar, ışık darbeleriyle çalışır.

Bluetooth 1.0 : Bluetooth, kablosuz kısa-mesafeli, ses ve veri haberleşmesini sağlamak için oluşturulmuş ve standart çalışmaları hala devam eden bir sisteme verilen addır. Bugün pek çok insanın kullandığı televizyonların uzaktan kumandası, aslında Bluetooth’un atası sayılabilir. Ancak aradaki en büyük fark, şu an kullanılmakta olan uzaktan kumandalar (TV vb.), IrDA (infra Red Data Association), kızıl ötesi ışık ile veri iletişimini sağlamaktadır. Bluetooth’da ise 2.4 GHz’de radyo dalgaları kullanılmaktadır, dolayısıyla IrDA gibi doğrudan görüş hattı gerektirmemenin üstünlüğünü sunmaktadır. İki cihazın birbirini görmesi gerekmez. Piyasada 10-30-100 metre mesafeli cihazlar vardır.

Bluetooth 2.0 EDR : Yeni nesil olan bu bluetooth %50 daha az enerji harcamakta, 3 kat daha hızlı olmaktadır. 1 Mb bir dosya 12 saniye yerine 4 saniye gibi kısa bir sürede transfer olabilmektedir.

Wireless (Wi-Fi) : wi-fi; Wireless fidelity kelimelerinin ilk iki harfinin kullanılarak ortaya çıkartılmış bir kısaltma wi-fi. Basitçe kablosuz network demek, ama dahası da var tabi.

İnternete herhangi bir kablolu bağlantınız olmadan otel odasında yataktan, odanızdaki koltuktan, seminer salonunda bulunduğunuz yerden kablosuz internete erişmenizi sağlıyor.

Wi-Fi, 2002 senesinde sahnelere çıkan, ve günümüzde de genellikle fast food restorantlarda ve hava alanlarında kullanılan, yüksek hızda İnternet bağlantısı sunan kablosuz teknoloji.

Wi-Fi niteliğine sahip bilgisayar parçalarıyla bu tür bir network kurmak ve kullanmak mümkün. Evde işyerinde, okul kampüslerinde, havaalanlarında kafeteryalarda, ve diğer halka açık alanlarda kullanılabilecek bir sistem.

Wi-Fi IEEE 802.11g,802.11b yada 802.11a diye bilinen telsiz teknolojilerini kullanıyor. Bu frekansları kullanmak için herhangi bir lisans alınması da gerekmiyor. Hele bazı cihazlar her 3 standardı da destekliyorlar (a/b/g)

IEEE 802.11b

802.11b standardı, 2.4GHz ISM bandında gerçekleşen işlemler için tanımlanmış bir standarttır. DSSS modülasyonu kullanan RF kanalları sayesinde yüksek hızlarda daha uzak noktalara veri iletimine olanak sağlar. Bu standart IEEE'nin 802.11 orjinal standardından 5 kat daha fazla veri hızına ulaşarak saniyede 11 Mbit verinin iletilmesini mümkün kılar.

802.11b genellikle ofis ortamları, hastaneler, depolar ve fabrikalar gibi ortamlarda kullanılmaya oldukça uygundur. Özellikle konferans salonları, çalışma alanları ve kablo çekmenin tehlikeli olduğu noktalarda ağ bağlantısı sağlanması için uygun bir teknolojidir. Kısaca 802.11b, WLAN'lar mobilitenin gerekli olduğu ve orta hızlı ağ bağlantılarına ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılır. 801.11 standartlarının diğer önemli özelliği de açık standart olmalarıdır.

IEEE 802.11g
802.11g standardı temel olarak 802.11b standardının bir uzantısıdır. Bu standart ile birlikte veri iletim hızı 2 kat artarak saniyede 22Mbit'e ulaşmaktadır. Böylelikle video uygulamaları da dahil olmak üzere, bir çok multimedya uygulaması desteklenebilir hale gelmektedir. Bu standardın 802.11b ile uyum konusunda belli noktalarda yetersiz kalmasından dolayı henüz çok fazla uygulaması ve destekleyen ürünler görülmemektedir. Bu standardın kullanıma girmesiyle birlikte erişim noktalarında ve alıcılarda belli fiziksel değişikliklerin gerçekleştirilmesi gerekecektir.

IEEE 802.11a

802.11a standardı, 802.11b standardının hızlı ethernet karşılığıdır. Bu standartla birlikte veri iletim hızı 802.11b'ye göre 5 kat daha arttırılarak saniyede 54Mbit'e çıkarılmaktadır.

802.11b'ye benzer olarak bu standardın kullanım bulacağı alanlar, yüksek veri hızlarını gerektiren verilerin ve içeriğin iletilmesi gereken durumlardır. Her ne kadar 802.11a'nın hizmet kalitesine yönelik özellikleri henüz belirlenmemiş olsa da, sağladığı çok yüksek veri hızı doğru alanlarda kullanıldığında belli sonuçlar verebilir. Bu teknolojinin kullanılmasından en fazla yararlanabilecek üç kilit uygulama; erişim noktaları arasındaki kablosuz omurgalar, yüksek veri iletim hızına ihtiyaç duyan kurumsal kullanıcılar ve video dağılım sistemleridir.
802.11a'da yüksek frekanslar (5GHz) kullanılmasından dolayı kayıplar artmakta ve 802.11b'ye göre aynı mesafeye erişebilmek için daha fazla güç gerekmektedir.

WiMax : Wi-Fi, 2002 senesinde sahnelere çıkan, ve günümüzde de genellikle fast food restorantlarda ve hava alanlarında kullanılan, yüksek hızda İnternet bağlantısı sunan kablosuz teknoloji. WiMax ise aynı şeyi, yani kablosuz yüksek hızda İnternet bağlantısını maksimum 35 millik bir alan içerisinde sağlayabiliyor. Yani 55 km bir alanda kablosuz olarak ağ ve internet bağlantısı sağlanabiliyor.

 

Intel® Core™2 Duo Mobil İşlemci Nedir?

Intel® Core™2 Duo işlemci, çarpıcı performans ve olağanüstü güç tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlanan Intel’in ikinci nesil mobil çift çekirdekli işlemcisidir. Intel® Core™ Duo işlemcilere sahip önceki nesil dizüstü bilgisayarlara kıyasla, yeni Intel® Core™ Duo 2 işlemci ve 4 MB önbelleğe sahip Intel® Centrino® Duo Mobil Teknolojisi tabanlı bir dizüstü bilgisayarla, çoklu görevler gibi yoğun işlemci gücü gerektiren görevleri gerçekleştirirken %20’nin üzerinde bir performans artışı sağlar.

 

Intel® Core™ i5 İşlemci Nedir ?

Intel Core i5 mobil işlemci Intel® Turbo Boost Teknolojisi¹ ile işlemcinizi otomatik olarak hızlandırırken mobil işlemcinizdeki çekirdeklerin aynı anda iki farklı iş üzerinde çalışmasına olanak veren Intel® Hyper–Threading Teknolojisi (Intel® HT Teknolojisi) sayesinde aynı anda iki iş yapmanızı sağlar.

 

 

Intel® Core™ i7 İşlemci Nedir ?

Notebooklarınızda iş yükünüze uyan performansı dinamik olarak hızlandıran hızlı, akıllı çoklu çekirdek teknolojisi sunan Core i7 işlemcileri, dört çekirdek performansına inanılmaz performans katar ve işlemci teknolojilerinde en son yenilikleri içerir;
• Intel® Turbo Boost teknolojisi talepkar uygulamalardaki hızı artırır, bu da en cok ihtiyacınız olduğu zamanda iş yükü performansınıza uyacak performansı dinamik olarak hızlandırır.
• Intel® Hyper-Threading teknolojisi yüksek işlem parçacıklı uygulamaları daha fazla işi paralel olarak yapmak için etkinleştirir. İşletim sistemine sunulan 8 işlem parçası ile çoklu görev daha kolay hale gelir.
• Intel® Smart Cache daha yüksek performans, daha etkili önbellek alt sistemi sağlar. Sektör lideri, çok parçalı oyunlar için geliştirilmiştir.
• Intel® QuickPath Interconnect daha fazla bant genişliği ve daha az gecikme icin tasarlanmıştır. Extreme Sürümü işlemcisi ile 25.6 GB/saniyelik veri aktarımı hızına erişin.
• Entegre bellek denetleyicisi 3 adet DDR3 1066 MHz bellek kanalı etkinleştirir, bu da 25,6 GB/saniyelik bellek bant genişliği sağlar. Bu bellek denetleyicisinin düşük seviyedeki gecikmesi ve yüksek bellek bant genişliği veri yoğunluklu uygulamalar için mükemmel performans sunar.
• Intel® HD Boost birçok multimedya ve işlemci ağırlıklı uygulamalarda iyileştirme sağlar. 128 bit SSE talimatları, SSE4 ile optimize edilmiş uygulamalarla yeni bir işlemci etkinliği seviyesini sağlayan, her bir saat döngüsü başına mükemmel oranlarda dağıtılır.